Değerler Eğitimi

İstiklal Marşı İle İlgili Kompozisyon Örneği

İstiklal Marşı İle İlgili Kompozisyon Örneği

İstiklal Marşı İle İlgili Kompozisyon Örneği

Her bağımsız ülkenin bir marşı olmalıdır. Marşla bayrak birbirini tamamlayan iki vazgeçilmez semboldür. Milletin diriliş destanını anlatan bu anlamlı şiir sadece kafiyeli ve düzgün yazılmış bir yazı olarak görülmemelidir bence. Madem bunu bir sembol haline getirdik, gönlümüzde taşıyoruz, o halde bizim için anlamı büyük olmalıdır. Milli değerlerimizi, destanımızı tamı tamına yansıtmalıdır gelecek nesillere.

Bizim bağımsızlığımız kolay kazanılmamıştır. Analar, babalar bir olmuş büyük uğraşlarla almışlardır canları pahasına. O halde bu muhteşem destan nasıl basit anlatılabilir. Öyle biri çıkmalıdır ki evet ben bunları çok iyi
biliyorum, adım gibi eminim ve size en coşkulu, en içten bir şekilde anlatabilirim demeli ve anlatmalıdır da. Ve sizin de bildiğiniz gibi bu yürekli kişi ünlü şair Mehmet Akif Ersoy’dur Mehmet Akif Ersoy hem çok yönlü, hem de vatanına ve milletine çok bağlı bir şairdi.

Bu muhteşem destanı; vatanına bağlı, samimi, bilinçli ve kültürlü olan bu adamdan başka kim anlatabilirdi? Mehmet Akif Ersoy bunun bilincindeydi ve yazdığı muhteşem marşı kendinin değil milletinin yazdığını söylerdi. Doğru da söylerdi, çünkü ona bunları yazdıran milletimizin yaşadığı destandı. İstiklal Marşımızın yazılma aşaması bitmişti. Böylesine güzel anlamlı bir marş nasıl kabul olunmasın nasıl benimsenmesin? Tabi ki her zaman milletimizin kalbinde dimdik ayakta duracaktı. Şimdi bunu yazan ulu kişiye bir ödül verilmeliydi. Fakat Mehmet Akif Ersoy hem mütevazılığı hem de onuru için bu ödülü kabul etmedi. Buradaki amacı İstiklal Marşı’nı kendisinin değil milletinin yazdığını bir kez daha anlatmaktı. Bunu başarmıştı ve milletinin kalbinde büyük bir yer edinmişti.

Şimdi hepimiz bu ulu marşı dudaklarımızda ve kalbimizde onurla taşıyor, Mehmet Akif Ersoy’u saygıyla anıyoruz, anacağız da. Fakat sadece kalbinde taşımak ya da anmak yeterli değildir. Bir Türk olarak tarihimizi  bilmeli, Çanakkale’de,  Antep’te, Maraş’ta, Urfa’da boy göstermiş olan yüce şehitlerimizi asla unutmamalı ve onları örnek almalıyız. “Bize onlardan başka kim örnek olabilir?”

Feyza Esra Küpeli

Mehmet Akif Ersoy’la İlgili Anekdotlar

Mehmet Akif Ersoy ve Vatan Sevgisi

Değerler Eğitimi

Etiketler:

Yorumlar
  1. esila dedi ki:

    ilk bölümler çok yaradı .bu arada ben daha 11 yaşındağım.

    BİZ DOSTA GÜVEN,DÜŞMANA KORKU SALAN YERLERİN ASLANI GÖKLERİN KARTALIYIZ.

  2. galip58.06.47 dedi ki:

    Değerini bilmek lazim

    1. Anonim dedi ki:

      Yani

    2. Rana sümeyye şen dedi ki:

      Çok güzel muko tsk

  3. tesekkur ederım benı yazmıssınız

  4. Anonim dedi ki:

    u

    1. Anonim dedi ki:

      uwu

  5. elif dedi ki:

    jehhrjjdhdhdh

  6. Bts dedi ki:

    Guzel degil

    1. Çılgın Army dedi ki:

      Army buldum kskskdkskslssk

    2. saGsdyz dedi ki:

      p ok