Değerler Eğitimi

Mehmet Akif Ersoy ve Vatan Sevgisi

Eğer dava adamlarının listesi olsaydı adını en başa yazdırırdı Mehmet Akif. Onu bu denli farklı kılan ilkeleri prensipleridir. Mehmet Akif, ümmete önem verdiği kadar milletine de önem verirdi.

Akif ‘ i şahsen tanıyan herkes onun dürüstlüğüne, onun gerçekleri hiç korkmadan söylemesine hayran kalmıştır. Kendisi de doğruyu söylemekten çekinmediğini şu dizelerle diledile getirmiştir.

“Şudur cihanda en beğendiğim meslek,
Sözüm odun gibi olsun, hakikat olsun tek.”

Böyle bir adamdır Mehmet Akif… Onunla farklı düşüncede olan herkes, onun bu doğru sözlülüğüne, dürüstlüğüne saygı duymak zorunda kalmıştır. Haksızlığı sevmez, zalimin yanında durmaktan-sa mazlumun yanında olmayı tercih ederdi.

     Mehmet Akif, öyle onurlu öyle erdemli bir insandır ki Genel Kurmayın düzenlediği İstiklal Marşı yarışmasına katılma teklifini bir şartla kabul eder. Eğer birinci olursa para ödülünü almayacaktır. Bu şartı kabul edilir. 12 Mart 1921’ de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milli marşımız olarak kabul edilir. Mehmet Akif o günden sonra milli şair, vatan şairi olarak anılır. Üzerine giyecek paltosu bile yokken bu para ödülünü almaz. Böyle onurlu böyle gururludur. Değerlerimizin, Değerler eğitimi  yaşatıcısıdır.

     Anadolu’da tutuşan heyecanı, vatan sevgisini, milliyetçilik ruhunu her daima canlı tutan bu marş için teşekkürler Mehmet AKİF…

Aslı HINİS

vatan sevgisi

 

 

Etiketler:

Yorumlar
  1. K dedi ki:

    J